Försterweg 36-42

Hamborgs nye gyldne vartegn

Type
Åben konkurrence, 1. præmie
Sted
Hamborg, Tyskland
År
2012-2014
Størrelse
25.000 m2
Samarbejdspartnere
polyform, sangberg, CR Architekten
Bygherre
Hamburger Wohnen eG

En gennemgribende energirenovering

Visionen bag Försterweg 36-42 er, at skabe en gennemgribende renovering, som både er smuk, poetisk og socialt bæredygtigt, og som beboerne og lokalmiljøet kan være stolte og drage nytte af – også langt ud i fremtiden. Målsætningen er at skabe en energimæssig modernisering, der rumligt som funktionelt forbedrer forholdene på Försterweg 36-42.

Et gyldent emblem

Den nye facade forstærker bygningens skulpturelle kvalitet, idet variationen i facadebeklædningen understreger den eksisterende bygningsmasse. De bevægelige elementer til solafskærmning giver højhuset et individuelt udtryk, ligesom valget af facademateriale giver byggeriet et levende aspekt døgnet rundt alt afhængig af solens gang på himlen.

Med plads til sociale relationer

Den langsigtede vision, udover at give den eksisterende bygning et nyt udseende, er oprettelsen af nye, attraktive rum for sociale relationer til beboerne på Försterweg 36-42. Dette er imødekommet, ved at skabe en ny foyer, der fungerer som opholds- og mødested for beboerne. Dertil skabes et nyt, grønt taglandskab på toppen af byggeriet, hvor beboerne ligeledes får et unikt, socialt fællesrum.

Werk nyhedsbrev