Hummeltoftevej

Forvandling af et stationsområde til et grønt og livligt bolig- og butiksområde

Type
Konkurrence, 1. præmie
Sted
Sorgenfri
År
2012-
Størrelse
15.000 m2
Samarbejdspartnere
polyform, sangberg, Alectia, Via Trafik, Sadolin & Albæk
Bygherre
MT Højgaard

En total forvandling

Masterplanen skal transformere det grå og nedslidte stationsområde ved Hummeltoftevej i Sorgenfri. Det særegne nordsjællandske kulturlandskab har inspireret til den totale forvandling af stationsområdet til et grønt og livligt bolig- og butiksområde.

Samle vs. sprede

Hummeltoftevej skal opleves som en nutidig gårdbebyggelse og et nyt landskabeligt ankerpunkt for Sorgenfri. Ved at skabe en grøn rygrad, er det muligt at udvikle Sorgenfris mange forskellige funktioner over mange år uden at miste helheden undervejs.

Inspiration fra det lokale

Det har været et fokuspunkt i udviklingsprocessen, at stationsområdet skal hænge sammen med resten af Sorgenfri, og at det nye område får en stærk identitet herfra. Hummeltoftevej ligger tæt på fantastiske naturområder og derfor tager den landskabelige del af projektet afsæt i Mølleåens og Lyngby Åmoses frodige planteliv, mens der i arkitekturen er fundet inspiration i den høje detaljerigdom, som ses på Brede Værk og tekstilfabrikkerne i Lyngby.

Harmoniske offentlige rum

De grønne og harmoniske offentlige rum skaber en tæt og naturlig sammenhæng mellem landskab og bebyggelse. Det giver borgerne en inkluderende oplevelse. Bebyggelsen indpasser sig nærområdet ved at trappe ned i højde ud mod Virumgård og kolonihaverne, og bygningernes skrå tage er med til at indskrive Grønnegården harmonisk i området.

Beskyttet og trygt

Med inspiration fra den klassiske firlængede gård, er de nye ejendomme skabt som en nutidig gårdbebyggelse. Her er de indre gårdrum beskyttet mod vind og trafik, og bebyggelsens børn kan trygt lege tæt på deres hjem mens forældre kan nyde livet på altaner og terrasser.

Werk nyhedsbrev