børneHAVEN

Ny integreret institution i Hamborg

Type
Indbudt konkurrence, 1. præmie
Sted
Baakenhafen, Hamborg
År
2016-
Størrelse
ca. 4.200 m2
Medarbejdere
Thomas Kock, Nikolaj Frølund Thomsen, Josep Cayuelas-Mateu, Martin Klingner,, Alanna Baudinet, Peter Berner, Johannes Grove, Jana Possehn
Bygherre
Sternipark GmbH

Det enkle koncept

Et enkelt koncept bestående af to dele. “Stammen”, der i stue- og tagetagen bliver syBaanlig fra gadeplan, er den indre, organiske kerne, der indeholder faste funktioner, hvorimod den ydre facade, der med sit enkle, rolige og ydmyge formsprog får bygningen til at indpasse sine omgivelserne. Imellem disse to dele opstår børneHAVEN – en dynamisk og integreret institution.

Et stille ydre med et levende indre

I stueetagen placeres blandt andet en café, der aktiverer sine omgivelser og giver liv tilbage til byen. Når man træder ind i bygningen, mødes man af en indre gård, der visuelt binder stueetagen sammen med børnehavens legeplads på 1. sal. Det giver følelsen af legepladser i mange niveauer. Legepladsen er placeret ovenpå naboskolen, hvor der er udsyn til de legende børn fra balkonerne på alle etager, ligesom der fra personalets kontorer er udsigt ud over den nærliggende park og floden Elbe.

“børneHAVE binder landskab og bygning sammen ved at trække parkens grønne rum hele vejen op gennem bygningen. På alle etager er der mulighed for at komme ud og lege, så man i alt får en legeplads på 7 etager.”


Thomas Kock, kreativ direktør

Rum i bevægelse

Rummene omkring “stammen” inddeles med fleksible vægge, så hele etagen kan åbnes op til ét samlet lege landskab. I “stammen” er der, ud over sine faste funktioner, stillerum og aktivitetsrum – lidt som huler i et træ.

Taghave med spisehus

Den inkluderende bygning understreges af sit fælles spisehus for alle børnehavens børn på øverste etage, hvor der også er udsigt til taghaven og byens tage.

Werk nyhedsbrev