børneHAVEN

Ny integreret institution i Baakenhafen, Hamborg

Opgavetype
Indbudt konkurrence, 1 præmie
Bygherre
Sternipark Gmbh
År
2016-
Areal
ca. 4.200 m2
Medarbejdere
Thomas Kock, Nikolaj Frølund Thomsen, Josep Cayuelas-Mateu, Martin Klingner,, Alanna Baudinet, Peter Berner, Johannes Grove, Jana Possehn

“børneHAVE” binder landskab og bygning sammen ved at trække parkens grønne rum hele vejen op gennem bygningen. På alle etager er der mulighed for at komme ud og lege, så man i alt får en legeplads på 7 etager


.

Det enkle koncept

Børnehaven består af to dele. “stammen” er den indre, organiske kerne, der indeholder faste funktioner og den ydre facade, der med et enkelt formsprog får bygningen til at indpasse sig i området. Imellem disse to former opstår børneHAVEN.

Legepladser i mange niveauer

Børnehavens legeplads ligger på 1 sal oven på naboskolen. Fra balkonerne på alle etager er der udsigt ned til de legende børn.

Stueetagen skaber liv i byen

I stueetagen placeres blandt andet en café, der aktiverer pladsen og giver liv tilbage til byen.

Sammenhæng mellem inde og ude

Når man går ind i bygningen mødes man af en indre gård, der visuelt binder stueetagen sammen med legepladsen på 1. sal. Fra personalets kontorer er der udsigt ud over den nærliggende park og floden Elbe.

Rum i bevægelse

Rummene omkring “stammen” inddeles med fleksible vægge, så hele etagen kan åbnes op til et samlet lege landskab. I stammen er der, ud over faste funktioner, stillerum og aktitetsrum – som huler i et træ.

Taghave med spisehus

På øverste etage er der fælles spisehus for alle børnehavens børn, med udsigt til taghaven og byens tage.

Et stille ydre med et levende indre

Bygningens facade er rolig og ydmyg. I stue- og tagetagen bliver “stammen” synlig fra gaden, og afslører bygningens indre.

Werk nyhedsbrev