Kultorvet

Et fleksibelt byrum til både udfoldelse og afslapning

Type
Konkurrence, 1. præmie
Sted
København
År
2008-2013
Størrelse
21.000 m2
Samarbejdspartnere
KBP.EU, Polyform, Sangberg, Karres En Brands, Oluf Jørgensen, Ulrikke Brandi Licht
Bygherre
Københavns Kommune

Byrum for byboere og turister

Ambitionen med Kultorvet er at skabe en plads, der bryder strømmen og får folk til at standse. Dette sker med en fontæne midt på pladsen. Placeringen af fontænen danner en tilpas modstand i menneskestrømmen og henviser herved til torvets roligere opholdsmuligheder langs torvets sider.

En fontæne der kan forvandles til en scene

Fontænen, som også kan anvendes til scene, er et stort tilskud til pladsen, tænkt som et levende, foranderligt sted. Pladsens kotering med fontænen som det laveste punkt skaber stilfærdige kanter og liv på midten af pladsen. Med dette enkle og traditionelle virkemiddel opstår muligheder for at skabe sammenhæng, og der opnås en fin regulering af menneskestrømmen over pladsen.

Mønstre og materialer peger på historien

Ved brug af diabas-sten på Kultorvet skabes forbindelse til pladsens historie og navn. Kantede former med forskellige overfladebehandlinger skaber en smuk og varieret overflade, der fremstår som et diskret gulv for pladsens uhomogene husrækker.

Werk nyhedsbrev