Naturbasen

En social magnet til Naturbydelen Ringkøbing K

Type
Kommission
Sted
Ringkøbing
År
2016-
Bygherre
Ringkøbing K

Et vertikalt vartegn

Naturbasen er et vertikalt vartegn, placeret præcist i det smukke, horisontale landskab ved Ringkøbing Fjord. Et skulpturelt bygningsværk der skaber et levende omdrejningspunkt i området. Et omdrejningspunkt for sociale aktiviteter, der skaber liv og fællesskab for områdets og regionens naturelskere.

Udgangspunkt for naturoplevelser

Bålet er naturbasens udgangspunkt. Bålet er samlingspunktet, stedet vi mødes i naturen. Vi sætter os i en cirkel omkring bålet, ser ind i flammerne og føler os forbundne med alle mennesker der har været til. Naturbasen tager dette som sit udgangspunkt, og bruger bålet som motiv i både rumlighed og figur. Naturbasen består derfor af “flammer” der hæver sig mod himlen i varierende højder, og dermed skaber sin sær egne figur.

Et aktivitetsrigt og socialt samlingspunkt

Fra stisystemet finder man indgangen til Naturbasen, hvor et skift i jordoverfladen fra grus til cirkulære sten afslører en forbløffende gårdhave med stejle sider. Fra gårdhaven kan man gå ind i de forskellige rum, hvor to multifunktionelle rum kan bruges enten individuelt eller fusioneres til ét. Her kan der undervises, holdes spejderlejr eller fest.

Naturbasen er åben for alle - året rundt

Et bålhus og et udsigtstårn er offentligt tilgængelige året rundt, og fra udsigtstårnet kan man se ud over det fantastiske landskab – og måske spotte en sjælden fugl. I bålhuset er der kroge til hængekøjer, så man kan tage ud og sove med udsigt mod stjernerne.

Et moderne fyrtårn der skaber identitet for området

Naturbasen skaber en unik forbindelse mellem byliv og naturoplevelser, og vil agere som et smukt mødested for naturentusiaster. Fra alle rum er der udsigt op mod himlen, hvor man om dagen kan se lysets vandring gennem døgnet. Og når bålet tændes i natten lyser naturbasen op    og bliver på den måde et moderne fyrtårn der emmer af eventyr og fælles oplevelser.

Werk nyhedsbrev