WERK nyhedsbrev juli 2016

Nyhed
4. juli 2016

Den gode idé skaber levende byer

Indehaver og kreativ direktør i WERK , Thomas Kock, brænder for at udvikle bærende, arkitektoniske idéer, der skaber levende byer med en stærk karakter.

”For at kunne udvikle og skabe en by med en stærk karakter og et stærkt fællesskab, er det en forudsætning, at man kan omsætte komplekse urbane problemstillinger til smukke og enkle løsninger. Det kan vi hos WERK. ”

Når det kommer til noget så vigtigt, som indretningen af den by, vi bor og lever i, så skal man ikke lade sig nøje, hvis man spørger Thomas Kock.

”Jeg mener, man skal stile højt. Hos WERK har vi høje ambitioner, og vi er ikke bange for at sige, at vi går efter at udvikle arkitektoniske værker – det fortjener byen og dem som bruger den. ” 

Som en naturlig del af WERKs høje ambitioner har Thomas Kock valgt at optage tre af POLYFORMs tidligere kernemedarbejdere som partnere.

”Jeg glæder mig over mit dygtige team og over mine tre nye partnere, som skal hjælpe med at gøre byer i både Danmark og udlandet til et endnu bedre sted at bo, mødes, og investere i, ” slutter Thomas Kock.

WERKs tre nye partnere er: 

Nikolaj Frølund Thomsen, ansvarlig partner for byggeri. Nikolaj er arkitekt, og har opbygget solid erfaring med projektering, projekterings- og byggeledelse og står blandt andet bag flere boligbyggerier for Holgaard arkitekter, Det nye Mødecenter for Transportministeriet på Slotsholmen for Bertelsen og Scheving samt Center for Renhold hos det tidligere POLYFORM.

Henrik Thomas Faurskov, ansvarlig partner for projektudvikling. Henrik er arkitekt, har mange års erfaring med projektudvikling og projektledelse og står bl.a. andet bag byudviklingen af Sorgenfri Stationsområde, Odense Havn og Grønttorvet i Valby.

Signe Hertzum, ansvarlig partner for landskab. Signe er uddannet landskabsarkitekt, og har mange års erfaring med projektering og projektledelse af komplekse byudviklingsopgaver, som strækker sig fra udvikling af Nordhavn, Købmagergade, Nørreport Station til Museumshaven foran Statens Museum for Kunst.

Vi skaber fællesskabet før byen

I fredags åbnede det tidligere Grønttorvet i København for en række midlertidige aktiviteter, som skal udnytte de fysiske potentialer, som det kendte område har. Alt sammen til gavn for lokalområdet, nysgerrige københavnere og kommende beboere.

WERK står i spidsen for at udvikle det tidligere Grønttorvet i København. Det gamle industriområde bliver et levende bevis på, at der kan skabes en ny bydel, hvor arkitekturen, beboerne og områdets industrihistorie og stolte handelstraditioner går hånd i hånd. Udviklingen af den nye bydel – Grønttorvet – vil blive et koncentreret grønt byområde med både boliger, butikker, cafeer, institutioner og erhverv.

WERK står bag udviklingen af midlertidighedsstrategien som rummer en række tiltag og midlertidige funktioner og aktiviteter i den nye bydel, som ikke findes andre steder i København. Københavnerne kan blandt andet spille beachvolley i opvarmet sand, motorcykelentusiaster kan overnatte på et biker motel, og de lokale kan allerede nu nyde frokosten på det første midlertidige grønne areal på Grønttorvet. Aktiviteterne skal folde sig ud løbende over året og bliver startskuddet til en levende bydel.

Målet er at skabe byliv og sammenhæng med resten af København, allerede inden bydelen er færdigbygget, til glæde og gavn for tilflyttere, naboer og nysgerrige københavnere. Ny Valby forventes færdigbygget i 2021.

Den midlertidige masterplan er udviklet i samarbejde med PKA, FB gruppen, Urbanos og Boxland og mange andre ildsjæle.

Arkitektur i børnehøjde

WERK er blevet inviteret med i konkurrencen om at udvikle et bærende koncept til en ny integreret børnehave og vuggestue i HafenCity i Hamborg. 

Det, der engang var et lurvet havneområde, er i dag en bydel i rivende udvikling. HafenCity, som den nye havnebydel langs Elben hedder, er et af Europas mest storstilede byudviklingsprojekter. Udviklingen har sat gang i talrige projekter, herunder byggeriet af Hamborgs nye koncertsal, Elbphilharmonie.

Et af de vigtigste mål for HafenCity er, at bydelen skal udvikle sit eget sociale liv med godt naboskab og samtidig være en del af storbyen. Dette mål er helt i tråd med WERKs vision om at skabe levende byer, hvor fællesskaber er i højsædet. Derfor er projektet i HafenCity en drømmeopgave for WERK.

Opgaven for HafenCity består i at kombinere børnehave og vuggestue samt en taghave og swimmingpool med den nye skole. Skolen og børnehaven skal fungere som bydelens driver for børnefamilier. Børnehaven ligger i det nye område Baakenhafen i HafenCity.

Werk nyhedsbrev