WERK vinder prestigefyldt konkurrence om en 7 etagers børnehave i Hafencity, Hamborg

Nyhed
7. oktober 2016

“Vi har tegnet den børnehave, vi gerne ville have vores egne børn skulle gå i. En børnehave der ikke har korridorer, gange og lukkede døre, men hvor hele bygningen bliver til et landskab – en børne HAVE”


Thomas Kock, kreativ direktør hos WERK

Konceptet er enkelt, men giver en unik børnehave: Et organisk indre, ”stammen” indeholder faste funktioner, mens et præcist ydre danner sammenhæng med de omkringliggende byggerier. Mellem de to figurer dannes slyngede rum der åbner og lukker sig i bevægelsen gennem dem, både inde og ude.

“Det er en børnehave uden skarpe hjørner. Vi drømte om at skabe rum til børn der minder mere om at gå en tur i naturen, end om institutionens, og er super glade for at vores bygherre havde samme ambition”


Nikolaj Frølund Thomsen, arkitekt og partner for byggeri

Bygningen er designet i sammenhæng med parken og pladsen ved siden af, og på alle etager er der mulighed for at børnene kan komme ud og opleve årstiderne. Legepladsen strækker sig således over 7 etager der varierer fra mindre balkoner til større områder, hvor der plantes træer og etableres små nyttehaver, til den store park med boldbaner der ligger lige ved siden af bygningen.

KITA indeholder blandt andet en swimmingpool i kælderen med udsigt over Elbe og et fælles spisehus på taget, hvor børnene fra hele huset samles og spiser med udsigt over byens tage og taghavens spiselige blomster. I stueetagen placeres en café ud mod den tilstødende plads, og på den måde bliver bygningen en aktiv del af bylivet omkring bygningen, og giver noget tilbage til byen.

Se mere om projektet her: http://werkarkitekter.dk/projects/kinder-garten/

 

 

 

 

Werk nyhedsbrev