Albertslund Bibliotek

Samarbejdspartnere:
Polyform, Sangberg arkitekter

I modsætning til det traditionelle folkebibliotek er målsætningen for Albertslund Bibliotek at skabe et multianvendeligt og fleksibelt bibliotek. Et bibliotek, som kan byde på nye oplevelser, hver gang man besøger det. Derfor er der møbler på hjul, som kan rulles rundt og sammensættes efter behov. Dette skaber både høj rumlig og oplevelsesmæssig variation. De fritstående møbler gør biblioteket luftigt og imødekommende. Her findes ikke længere døde hjørner og kedelige bagsider. Alle sider er gjort til forsider, hvilket betyder høj overskuelighed og stor brugervenlighed.

For at fremhæve kommunens mange forskellige kulturelle tiltag og for at underbygge bibliotekets rolle som kreativ formidler, har vi valgt at designe en gigantisk tavle, hvor kunstnere og borgerne kan kommunikere analogt og midlertidigt med hinanden. Dette kulturelle omdrejningspunkt er både en informationsvæg og et kunstværk på en og samme tid. Med dette tiltag bliver Albertslund bibliotek et forum, der forstærker bibliotekets rolle som kultur- og videnformidler og et sted, som fysisk er i evig forandring.

Udbyttet af det nye design er et visionært bibliotek, som både rummer de digitale og de analoge medier. På denne måde komplimenterer historie, nutid og fremtid hinanden på fineste vis i de nye rammer.

.

 

Werk nyhedsbrev