Konrad Veix Stieg

Bolig- og vandliv i marsken

Type
Projekt- og priskonkurrence
Sted
Hamborg, Tyskland
År
2017
Bygherre
Gehrlach Wohnungsbau AG

Et unikt land- og vandskab

Grundstykket i Neuallermöhe byder på et fremragende potentiale for de fremtidige beboere. Det enestående vandlandskab med badesøer, kanaler og det nærliggende naturområde „Marschlanden“ er fyldt med muligheder for fritidsaktiviteter og naturoplevelser centralt i Hamborg.

Et særligt (v)andskab mellem husene

Konceptet for projektet er at forbinde vand og land til et unikt boligområde. To steder føres den eksisterende kanal derfor ind på grunden. Imellem disse to nye kanaler og de øst-vest orienterede rækkehuse etableres en blød landskabskant. Dermed er det muligt for alle beboere at opleve vandet som en direkte forlængelse af deres haver.

Med reference til klassiske bådhuse

Rækkehusene bygges med et karakteristisk shedtag, der skaber en afbalanceret rytme i bebyggelsen og giver en særlig rumlig oplevelse på 2. salen i boligerne. Alle rækkehusene har tagterrasse mod øst eller vest med udsigt over kanalerne. Arkitekturen er inspireret af traditionelle bådehuse med døre i træ, som kan åbnes op mod vandet og skaber et hyggeligt, privat rum i stueetagen.

Et byområde fyldt med byliv og vandliv

Den naturlige topografi og vegetation i marsken er udgangspunktet for bearbejdningen af landskabet. I haver og på skråninger ned til vandet plantes græs, siv og andre plantetyper, der er naturlige i marsken. Topografien langs vandløb indgreb hulninger, små vandområder og plantet bakker på de unikke moser. Trædæk med mindre forhøjninger og bløde landskabstræk karakteriserer de offentlige stier langs kanalerne og langs vandvejene

Werk nyhedsbrev