Fantoft Campuspark

Et levende og socialt studentermiljø

Opgavetype
Design og projektering
Sted
Bergen, Norge
År
2018 - 2022
Størrelse
ca. 12.000 m2
Samarbejdspartnere
2+1 Idébureau, SWECO
Bygherre
SIB
Status
Færdiganlagt

Fra Central Parkering til Central Park

Området, der før var en grå og kedelig parkeringsplads, er i dag forvandlet til en grøn og legende park – til glæde og gavn for både de studerende og de besøgende fra lokalområdet, som har deres daglige gang i campusparken. Det er lykkes at samle områdets grønne flow og energier i en frodig og fleksibel ramme, der giver de bedste betingelser for både de studerende og de øvrige beboeres trivsel og velbefindende.

En sanselig oplevelse med varierede kig og rumligheder

Ét sammenhængende landskab, underopdelt i tre forskellige karakteristika, understøtter hver især det attraktive studenterliv. Disse kobles sammen af et slynget stiforløb, der skaber en sanselig oplevelse med varierede kig og rumligheder, når man bevæger sig gennem landskabet.

“Vi har transformeret et gråt ingenmandsland til et grønt allemandsland. I dag er området 100 % indrettet på de studerendes præmisser. Alle faciliteter bidrager til det gode fællesskab med det formål at skabe mere livskvalitet.”


Thomas Kock, Kreativ Direktør hos WERK

En tryg og multifuntionel ramme

Campusområdet skaber i dag en sund, tryg og multifunktionel, grøn ramme omkring de studerendes hverdag. Her er masser af muligheder for at dyrke sport, slappe af og nyde det sociale liv. Til daglig bruger de studerende parken til alt fra fodbold, basket, beachvolley og kaffepauser til hyggelige grillaftener.

Verdens (måske) længste studiebænk

Langs en af bygningerne har vi etableret verdens (måske) længste studiebænk med plads til fordybelse, socialt samvær og ophold. Her nyder de studerende dagligt hinandens selskab.

Fun Facts om Fantofts forvandling

Fra et par løse bænke – til over 100 meter bænk langs facade og i parken

Fra 16 træer – til ca. 100-110 træer

Fra grå asfaltjungle – til grønt græs og farverige planter og buske.

Fra et areal på bilens præmisser – til et areal på de studerendes præmisser

Fra kedelig og frastødende – til inspirerende og tiltrækkende

 

Den nye Fantoft campuspark i Bergen er ca. 12.000 m2, og området huser ca. 2.000 studerende fra hele verden.

Werk nyhedsbrev