Vi har udviklet et nyskabende boligkoncept

Nyhed
24. oktober 2017

"Et rigtigt lille hus"

Vi har i de seneste måneder udviklet et nyskabende boligkoncept, hvor fokus er på at optimere de helt små boliger, så de både er funktionelle og rumlige, men også fremtidssikrede. Tanken er, at de kan bruges til eksempelvis ældre- ungdoms eller flygtningeboliger, med den fleksibilitet, at de senere vil kunne omdannes til familieboliger i en mere gængs størrelse.

Boligen er modificerbar alt efter behov og krav

Udgangspunktet er en boligenhed på kun 34 m2 brutto, hvor der er plads til et rummeligt opholdsrum med køkken, et badeværelse og en hems til soveværelse. Opholdsrummet åbner op mod himlen, med loft til kip, hvor et gennemgående ovenlys giver masser af dagslys og øger den rumlige kvalitet af den lille bolig. Er der i fremtiden mere brug for større boliger, eksempelvis til enlige med børn, slås to boligenheder enkelt sammen til en funktionel bolig på 68 brutto m2.

Rumlige og sociale kvaliteter

Boligerne er placeret som på en klassisk firelænget gård med fælles opholdsarealer i midten og et fælleshus, hvor der eksempelvis er mulighed for at spise sammen. De enkelte boliger er organiseret, så der altid er en lille gårdhave i forlængelse af opholdsrummet mellem enhederne. På den måde øges boligkvaliteterne igen, hvormed det relativt lille rum opleves væsentligt større.

Dette projekt skaber boliger med rumlige og sociale kvaliteter til en relativ billig anlægsøkonomi. Således kan huslejen holdes på et niveau, hvor alle kan være med og få ”et lille rigtigt hus”.

Werk nyhedsbrev