Dansk og international hæder til Maritimt Center i Esbjerg

Nyhed
4. november 2023

Ikke bare en, men fornemme to arkitekturpriser høstede Maritimt Center i Esbjerg i sidste uge. Først blev Esbjergs nyeste vartegn kåret som vinder af IOC IPC IAKS Architecture Prize – og derefter løb Maritimt Center med Danish Wood Award 2023.

Det var en sand prisregn, der sidste uge dalede ned over Maritimt Center. Først blev byggeriet hyldet i Køln med den internationale IOC IPC IAKS Architecture Prize, der uddeleles af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) og International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS). Maritimt Center blev kåret som vinder i kategorien “Specialiserede faciliteter til sport, fritid og rekreation.” 

 

Igen dagen efter blev Maritimt Center udpeget som vinder ved Danish Wood Award 2023. Denne prestigefyldte pris, uddeles hvert andet år i et samarbejde mellem Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i DI Byggeri. Prisen gives for banebrydende arkitektur og brugen af træ i konstruktionen.

 

De flotte anerkendelser vidner om, at det med Maritimt Center er lykkes at skabe et nyt ankerpunkt – i træ – for det maritime foreningsliv i byen – til inspiration for resten af verden.

 

I dag, lørdag d. 4. november, får Maritimt Center også royalt besøg, når Kronprinseparret kigger forbi Esbjerg.

Læs mere om projektet her.

Werk nyhedsbrev