Fællesskabet i første række

Nyhed
16. august 2022

Inden sommerferien fejrede vi grundstensnedlæggelse på Hellebæk Klædefabrik. Snart bliver det muligt både at bo og arbejde i den gamle fabrik – med direkte adgang til skov og strand.

Grundstensnedlæggelsen på Hellebæk Klædefabrik markerede, at der nu kommer 32 nye attraktive boliger i den historiske erhvervsejendom. Omkring halvdelen kommer til at ligge i de eksisterende bygninger på klædefabrikken, mens de øvrige bliver nybyggeri på en del af de tilhørende parkeringsarealer. Ved arrangementet blev der nedsat en tidskapsel med et møntsæt, dagens avis, tegninger, lokalplan, et stykke stof produceret på Klædefabrikken samt et underskrevet grunddokument. Tidskapslen bliver markeret med en messingplade på facaden for eftertiden.

Siden 1992 har erhvervsejendommen fungeret som kontordomicil, og nu – 30 år efter – bliver en del af erhvervsejendommen altså omdannet til private boliger. Fremover bliver det muligt at bo og arbejde i den gamle fabrik – med fællesskabet i første række – skoven i baghaven og med direkte adgang til strand og vand. Foruden de private boliger og åbne kontorer, anlægges også forsamlingslokaler, grønne indbydende uderum og en vinterbadebro.

Projektet udvikles sammen med Aaen Rådgivende Ingeniører og Øllgaard Rådgivende Ingeniører og entreprenøren er Bgb as. DEAS Asset Management, Velliv og PensionDanmark står bag projektet

Se mere om projektet her

Werk nyhedsbrev