Første spadestik er taget på Carl Nielsens Allé

Nyhed
3. juni 2022

Gravemaskinerne er nu gået i jorden på Carls Nielsens Allé på Østerbro. Dermed er byrummet et spadestik nærmere at blive en levende og legende, grøn oase, der forener natur, byliv og klimatilpasning i et af Københavns hyggelige brokvarterer.

Det nye byrumsprojekt midt på Østerbros stenbro har efterhånden været længe undervejs, og nu er en vigtig milepæl endelig nået. Gravemaskinerne har taget de første spadestik på Carl Nielsens Allé, og dermed er arbejdet mod at skabe et stemningsfyldt og sanseligt byrum i fuld gang.

I det tidlige forår 2023 vil den eksisterende asfaltjungle være forvandlet til en frodig og biodivers oase, der vil give anledning til leg og læring for områdets beboere og brugere.

Det arkitektoniske greb vender byrummets aktuelle trafikale og miljø- og bymæssige udfordringer til potentialer. På elegant vis kombineres skybrudssikring og øget trafiksikkerhed med både grønne arealer og levende vandløb. Således vil det nye byrum appellere til alle sanser – og skabe rum for masser af hygge og liv, afslapning og ikke mindst det gode naboskab i området.

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, MKB, Klimatilpasning er bygherre på projektet, som udarbejdes i tæt samarbejde med Niras.

WERK og Niras står også bag et af Danmarks største regnvandssikringsprojekter i Aalborg, som du kan læse mere om her.

Werk nyhedsbrev