Det Grønne Hjerte

Fremtidens grønne og trygge boligområde i Hamborg

Type
Bolig
Bygherre
Planungsgeselschaft Holzbau mbh (PGH)
Areal
ca. 28.000 m2
Bebyggelse
ca. 43.000 m2
Renderinger
Kvant-1
Status
I gang

Et biodiverst og attraktivt kvarter

Visionen med fremtidens boligområde “Det Grønne Hjerte” er at skabe et biodiverst og attraktivt kvarter, som samler og danner ramme omkring et trygt hverdagsliv, hvor de bæredygtige fællesskaber og gode naboskaber er omdrejningspunktet.

”Alle fortjener at bo sundt og godt i byen. Det særlige ved ‘Det Grønne Hjerte’ er netop de enestående boligforhold i kvarteret. Boliger med privat have eller altan og økonomisk tilgængelige penthouses. Kombinationen af leje- og almene boliger med aktive stueetager og børnehaven giver et mangfoldigt kvarter, hvor livet og fællesskabet kan blomstre i trygge rammer.”

Kreativ direktør, Thomas Kock

 

 

Kvarterets grønne hjerte

I ’Det Grønne Hjerte’ er der – som navnet antyder – lagt op til fællesskaber i grønne omgivelser. Det centralt beliggende torv fungerer som kvarterets grønne hjerte. Det er her, man mødes med naboerne – og her børnene leger dagen lang. Den kommende børnehave placeres også her og kommer til at understøtte det livlige torv, som helt naturlig udgør kvarterets træfpunkt, hvor beboerne helt naturligt passerer hver dag – og kan nyde et uformelt ophold i hinandens selskab.

Unikke bygninger og gårdrum inviterer til fællesskaber

De tre byggerier og de tre unikke gårdrum er individuelt indrettede med forskellig belægning og begrønning, der skaber variation i det samlede udtryk. De tre byggerier er strategisk placeret omkring det grønne torv og tegnet, så de aldrig lukker sig omkring sig selv. I stedet åbner de op med aktive stueetager, der inviterer indenfor og skaber liv året rundt. På samme måde inviterer hvert unikke gårdrum til afslapning i grønne og rolige omgivelser og en lille pause fra den pulserende, omkringliggende storby.

Grønne forbindelser sikrer områdets grønne flow

Forbindelserne igennem kvarteret sikrer områdets grønne flow – både omkring hvert byggeri og igennem det fælles torv. Derudover sikrer vi optimale forbindelser til den omkringliggende storby med både gangstier, cykelstier og offentlig transport. De bløde trafikanter har første prioritet, hvorfor ’Det Grønne Hjerte’ bliver et attraktivt kvarter, der er trygt at både færdes og bo i.

Werk nyhedsbrev