Herfølge Bjergby

Drømmen bliver til virkelighed i Herfølge

Type
Byområde
Sted
Herfølge
Areal
ca. 390.000 m2
Bebyggelse
ca. 125.000 m2
Samarbejdspartner
Vandkunsten

Et nyt lokalsamfund for alle

Herfølge Bjergby bliver et nyt lokalsamfund for alle, der værdsætter fællesskabet og en bæredygtig hverdag i naturskønne omgivelser. Køge Kommune har netop godkendt helhedsplanen, der tegner visionerne for den kommende bydel.

 

Nytænkende og værdiskabende

Herfølge Bjergby bliver for beboere i alle aldre og indkomstgrupper – singler og familier, unge og gamle, små lokale erhvervsdrivende og institutioner – en friskole og en daginstitution. Her er der plads til, at man kan mene noget forskelligt og samtidig har det til fælles, at man gerne vil involvere sig i fællesskabet og leve ressourcebevidst.

Billige ungdomsboliger, tiny houses og attraktive villaer

Den overordnede målsætning er, at Herfølge Bjergby boligmæssigt kommer til at spænde vidt – fra billige ungdomsboliger og tiny houses til attraktive villaer. Det betyder også, at bydelen har et varieret udbud af boligtyper til borgere i alle livsstadier, ældre og unge, samt familier i forskellige konstellationer, i forskellige ejerformer og med forskellige indkomster.

I tæt kontakt til naturen

I Herfølge Bjergby bor man i en grøn bydel, hvor man kommer i tæt kontakt med naturen. Både fælleden, private haver og bynaturen i naboskaberne skaber en grøn forbindelse i byen, som er med til at styrke naturen og mangfoldigheden i hele området.

Infrastruktur

I Herfølge Bjergby er der et tæt stinet, så det er nemt at tage cyklen og gå til stationen, indkøb, skole og sport. Samtidigt skal det være mere besværligt at vælge bilen. For at fredeliggøre boligkvartererne er der begrænset kørsel internt i boligområderne, ligesom parkering etableres som fællesparkeringer.

 

Projektet er udviklet i samarbejde med Vandkunsten.

Werk nyhedsbrev