Kanalgaarden

Styrker fællesskaber på tværs af generationer

Type
Bolig og erhverv
Areal
17.300 m²
Status
Byggeriet er i gang
DGNB
Guld
Bygherre
ATP Ejendomme
Almene boliger
FSB
Samarbejdspartnere
MOE, Emcon, C. F. Møller

Plads til mangfoldighed

Kanalgaarden er et nytænkende bud på et byggeri, der huser flere generationer under sammen tag. Ejendommen kommer både til at indeholde ungdomsboliger, familieboliger, single- og seniorboliger. Derfor bliver det en mangfoldig gruppe af beboere, der flytter ind og kommer til at dele deres liv og dagligdag. Som noget helt særligt er både private og almene ungdoms- og familieboliger i Kanalgaarden blandet i bygningen, så det sociale fællesskab på tværs kan trives optimalt.

 

Byggeriet er i gang og forventes færdigt primo 2025

“Kanalgaarden udfordrer den måde, vi danskere normalt lever på, og byggeriet taler direkte ind i den globale og bæredygtige megatrend, der netop handler om at leve, bo og dele hverdagen sammen. Med Kanalgaarden viser vi vejen og lader arkitekturen være katalysator for en mere socialt bæredygtig boligform, der styrker fællesskaberne i Ørestad.”


Kreativ direktør, Thomas Kock
WERK Kanalgaarden

Grønne gårdrum og sunde fællesskaber

Kanalgaarden byder både på fællesrum og grønne gårdrum, som giver anledning til ophold og samvær. De fem ældre træer, der stod på grunden før projektet startede, er sat i depot og bliver en del af Kanalgaardens grønne arealer ved byggeriets afslutning.

Cafeen og dagligvarebutikken i stueetagen er med til at sikre, at området kommer til at summe af liv og mennesker i alle aldre året rundt.

 

 

 

 

 

 

Renderinger: CF Møller

Werk nyhedsbrev