Keldur

En ny bydel i samhørighed med naturen

Opgavetype
Boligområde
Sted
Reykjavik, Island
Areal
116.9 ha
År
2023
Status
Designforslag
Bygherre
Reykjavik kommune
Samarbejdspartnere
Henrik Dorn-Jensen
Rolle
Totalrådgiver

Et levende boligkvarter

Visionen bag den nye bydel ”Keldur” er at udvikle et levende boligområde, der i særlig grad emmer af sjæl og karakter. Med Keldur introducerer vi en ny type bykvarter, hvor stedsidentitet og kvalitet har højeste prioritet. Bydelen inviterer helt naturligt beboerne til at bruge byens mangfoldige byrum og tage aktiv del i de urbane fællesskaber. Derfor er visionen, at Keldur kommer til at summe af byliv året rundt i tæt forening med den islandske, rå natur.

The Green River

Konceptet er at skabe et område i symbiose med den omkringliggende natur, og som inspirerer til nye møder og fællesskaber på tværs af generationer. Et stort og forenende landskabsrum – The Green River – udgør hovedstrukturen i bydelen. Dette landskabsrum fremstår vildt og uberørt på visse steder og med grønne områder i de mere bymæssige områder. The Green River inviterer til leg og bevægelse, gåture, afslapning og spontane møder med naboer, venner og bekendte. I det offentligt tilgængelige rekreative byrum vil der derfor altid være liv – enten i det grønne centrum, på bytorvet eller rundt på de små lokale offentlige pladser.

Vandet som samlende og livgivende element

Med præcise arkitektoniske og funktionelle greb er vores mål at skabe et attraktivt byområde med stor rumlig variation og en stærk individualitet til gavn og glæde for de nye beboere samt besøgende i området. Vandet spiller her en nøglerolle som både samlende og livgivende element året rundt.

De islandske rødder gror videre

Aktive og udadvendte funktioner er strategisk placeret omkring de store og små offentlige rum for at sikre synergi og aktivitet. Vores fokus har været at lære af de islandske rødder og bygge videre på Reykjaviks DNA. Vi respekterer naturen, og vores bygninger er relateret til den menneskelige skala og historie, som Island har haft i mange år – i tæt samhørighed med naturen.

 

 

 

 

Rendringer af  MIR.

Werk nyhedsbrev