WERK vinder Maritimt Center på Vestkysten

Nyhed
19. november 2019

Vi er super stolte og glade for at kunne offentliggøre at Team WERK/Snøhetta vinder ambitiøst Maritimt Center i Esbjerg havn. Det Maritime Center skal være den samlende ramme om havnens mange maritime aktiviteter og rige foreningsliv.

Som en glødende lanterne i det store kystlandskab, skal det maritime center knytte vandet og byen sammen på ny. Vores projekt Lanternen bliver på denne måde et nyt vartegn for et kystnært fællesskab og et levende omdrejningspunkt langs Vesterhavet.

 

Det Maritime Center er et hus uden bagsider og et hus, hvor fællesskabet er i fokus. I hjertet af huset kan man føle og følge livet både til lands og til vands.

 

Forslaget udmærker sig ved på fornemste vis at kombinere ønsket om en fascinerende og nyskabende arkitektur med høj funktionalitet og intentionen om at skabe en ramme, som understøtter fællesskabet og skaber en ny samhørighed mellem aktørerne”, udtaler dommerkomiteen.

 

Herudover lyder det fra juryen: ”Samlet vurderes forslaget at balancere æstetisk, råhed og robust funktionalitet i en meget smuk kombination, skræddersyet til Esbjerg, den nye kontekst og det barske klima, og vurderes derfor fortrinligt at opfylde programmets ønsker.”

”Forslaget har med et stærkt hovedgreb skabt et samlende og meget identitetsskabende bygningsværk”, lyder det afslutningsvis fra dommerkomiteen.

 

Det Maritime Center forventes at stå færdigt i 2021 og skal opføres i træ.

 

Teamet bag Lanternen består af WERK, Snøhetta og Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniører.

 

Læs mere om projektet her.

Werk nyhedsbrev