Drømmen bliver til virkelighed i Herfølge

Nyhed
20. april 2023

Herfølge Bjergby har fået sin helhedsplan, og dermed går drømmen i opfyldelse. Herfølge Bjergby bliver et nyt lokalsamfund for alle, der værdsætter fællesskabet og en hverdag i naturskønne omgivelser.

Køge Kommune har godkendt helhedsplanen, der tegner visionerne for den kommende bydel i Herfølge. Herfølge Bjergby bliver for beboere i alle aldre og indkomstgrupper – både singler og familier, de små erhvervsdrivende, skole og daginstitution – et blandet boligkvarter, hvor man samles om fællesskabet og en bæredygtig tilgang til tilværelsen. Blandt grundejerne i Herfølge Bjergby er filmproducent Peter Aalbæk, som betegner forløbet frem mod vedtagelsen af helhedsplanen som ’forbilledligt’ og uddyber:

 

”Et lille samfund, som i fællesskab vil ændre på verdens uorden. Skabt af så uens størrelser som landmænd, borgerforening, et adeligt jomfrukloster, private jordejere, ambitiøse arkitekter, en enkelt tosset filmsnude, dedikerede kommunale medarbejdere og et samlet byråd fra højre til venstrefløj,” slutter Peter Aalbæk.

 

Projektet er udviklet i samarbejde med Vandkunsten.

Læs mere her

Werk nyhedsbrev