Snart springer vandet igen på Ottilia Jacobsens Plads

Nyhed
3. juni 2022

Nu er der ikke længe til, at vandet atter springer på Ottilia Jacobsens Plads i Carlsberg Byen. WERK står bag det nye byrum, som bliver et legende rum for alle aldre i byen.

Ottilia Jacobsens Plads er et af Carlsberg Byens nye, centrale byrum. Det var her, den oprindelige kilde udsprang, og det var herfra, man fik det gode vand til ølbrygningen. Kilden på toppen af Valby Bakke var derfor også årsagen til, at Carlsberg anlagde bryggeriet netop her i sin tid.

Nu springer vandet snart igen på Ottilia Jacobsens Plads. WERK har skabt et nyt og poetisk vand- og byrum, som kvarterets beboere og besøgende vil kunne nyde året rundt. Især vil vandet give anledning til leg for byens børn og barnlige sjæle. Pladsen er – foruden vandelementerne – indrettet med træer og opholdsmuligheder, der skaber rum for cafeliv og giver anledning til at holde et øjebliks pause fra den pulserende by.

Carlsberg Byen er bygherre på projektet, som er udarbejdet sammen med OJ Rådgivende Ingeniører, Sven Bech og Aqua-Teknik. Vi regner med at kunne tage pladsen i brug i løbet af sensommeren.

Se lignende projekter, hvor vi også har brugt vandet som legende element i rummet: ‘Museumshaven foran SMK’ og ‘Kultorvet’

Werk nyhedsbrev